Kollagén
Egyéb kategória

Mi az a kollagén és milyen szerepet tölt be a szervezetünkben?

Azt a szót, hogy „kollagén”, már szinte mindenki hallotta. De nagyon sokan vannak, akik nem ismerik pontosan a jelentését, vagy akár semmit nem tudnak arról, hogy pontosan mit jelent ez a kifejezés. Milyen szerepe van az emberi szervezetben? Káros, vagy sem? Hogyan juthatunk hozzá? Teszik fel sokszor a kérdést olvasóink.

Mi az a kollagén?

A kollagén az a fehérje, amely a legnagyobb mennyiségben található meg az emberi szervezetben. A szervezet felépítésében és a sejtek strukturálásában hatalmas szerepe van.

A kollagén a szervezetünkben fontos ragasztó szerepet tölt be. Nélküle szinte elképzelhetetlen lenne bármilyen életforma: az egészséges és rugalmas bőr egyik fontos tényezője, de a csontok szilárdságáért is ez az elem felelős.

Kollagén nélkül az izmaink sem épülhetnének a megfelelő ütemben. Vannak olyan étrendkiegészítők, melyek előemésztett formában tartalmazzák, így sokkal könnyebben emészthető.

Hogyan jön létre az emberi testben?

A kollagén aminosavakból épül fel, az emberi testben természetes módon képződik. Az aminosavakon túl C-vitaminra is szükség van a kollagén megfelelő mennyiségű és minőségű előállításához.

A kollagén láncok összeállásával jön létre a fehérje.

Milyen étrendkiegészítők tartalmaznak kiemelkedően sok kollagént?

Vannak kifejezetten kollagén étrendkiegészítők, melyeket kapszula formájában szedhetünk, és vannak például limonádé alapanyagok, melyek rendkívül finomak és melyek határtalan ízletességet nyújtanak.

Érdemes-e szedni ilyen tartalmú ételeket?

Természetesen igen! Hiszen az izomtömeg növekedéséhez és a bőr feszességéhez egyaránt hozzájárulhatnak az ilyen készítmények. Emiatt is kiemelkedően fontos, hogy mindig juttassunk be elegendő mennyiségű kollagént.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.